Contact

T: 035 - 695 53 00
E: directmarketing@nl.imshealth.com

 Brochure

Aantallen artsen in Nederland
PDF - 79 KB Download
 

Market Access Hospital: alle relevante informatie in één overzicht

25-2-2016

Ruim vijf jaar geleden kreeg de OneKey database een relevante aanvulling: Market Access. Hierin zijn drie modules opgenomen:

 1. Market Access Eerstelijnszorg:
  • Welke gezondheidscentra hebben een geïntegreerde eerstelijnszorg, welke programma’s gebruiken zij en welke organisaties zijn hier werkzaam als zorggroep?
 2. Market Access Hospital:
  • Alle bestuurs- en directielagen binnen een ziekenhuis.
 3. Market Access Core:
  • Alle verenigingen en stichtingen die betrokken zijn bij bepaalde indicaties.

Binnen de tweede module, Market Access Hospital, hebben wij recentelijk een aanpassing gedaan: de gehele wijze waarop een ziekenhuis is georganiseerd, is opgenomen in OneKey. Hiermee hebben we ingespeeld op nieuwe regelgeving en maatschappelijke ontwikkelingen.

Artsen en ziekenhuisdirecties

Omdat er tegenwoordig steeds meer inkopers betrokken raken bij het inkoopproces, wordt de rol van de ziekenhuisdirectie steeds belangrijker. Een waarneembare verschuiving is dat men in toenemende mate niet alleen aan de arts, maar ook aan het management moet aangeven wat de toegevoegde waarde van een product is. Daarnaast wordt het personeel dat een nieuw product zal aanbrengen bij de patiënt, steeds vaker getraind. Zodoende worden er meer medewerkers geïnvolveerd in het proces. In het kader van deze verschuivingen rijst de vraag: wie benadert u vandaag de dag met uw product?

Nieuwe regels, nieuwe handelswijzen

Steeds meer ziekenhuizen gaan ten onder omdat zij het kostenbudget hebben overschreden. Om die reden zijn Resultaatverantwoordelijke Eenheden, oftewel RVE’s, in het leven geroepen. Wilt u bij een ziekenhuis binnenkomen met uw product, dan is het natuurlijk uitermate handig om te weten onder welke RVE dit product valt en wie u kunt benaderen.

Market Access Hospital: aangepast en up-to-date

Het vinden van de juiste persoon voor een product is zo eenvoudig nog niet. Het verzamelen van alle afzonderlijke gegevens per ziekenhuis is een tijdrovende taak. Neemt u deze zelf op zich, dan zou u het internet moeten afspeuren, jaarverslagen moeten doorspitten, ziekenhuizen moeten bellen voor aanvullende informatie en alle data moeten interpreteren voordat u op pad kunt gaan.

IMS Health heeft dit alles reeds met een gespecialiseerd team gedaan en zijn kennis gebundeld in een up-to-date Market Access Hospital, waarmee u moeiteloos antwoorden vindt op de volgende vragen:

 • Welke specialismen vallen onder een RVE?
 • Welke artsen horen bij welke RVE?
 • Uit welke personen bestaat het management?
 • Wie zijn de juiste contactpersonen voor u?

Wilt u meer weten over Market Access, neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie!